Harkitsetko asuntosi myyntiä? Kiinteistönvälitys Seinäjoki 

Monelle meistä tulee elämässä vastaan tilanne, jolloin täytyy myydä oma asunto tai koti. Siihen on erilaisia vaihtoehtoja. Kiinteistönvälitys Seinäjoki on kätevä tapa antaa asunnon myyminen ammattilaisen kätösiin ja itse vain jännittää taustalla, kuinka hyvin asunto menee kaupaksi. Mutta jos olet nuuka ja haluat säästää niin paljon rahaa kuin mahdollista, kannattaa harkita asunnon myymistä itse. Tässä tekstissä annamme sinulle, rakas lukija, huipputipsimme onnistuneeseen asunnon myyntiin itse. Ilman kiinteistönvälittäjän apua. 

kiinteistönvälitys Seinäjoki

Järjestä asuntosi siihen kuntoon, että ostaja voisi ajatella muuttavansa suoraan sisään, ilman että hänen tarvitsee miettiä mitä remontteja pitää tehdä. Tähän voi riittää pelkkä kattava siivous, mutta joskus tämä voi vaatia remontin. Jerry-hiiren mentävä reikä lattialistassa tai rikkinäiset ikkunat eivät nyt varsinaisesti houkuttele ostajia. Joskus kalliskin remontti voi maksaa itsensä takaisin, kun asunnon myy. Kun asunto on tip top ja valmis myytäväksi, on aika laittaa kaikki asunnon myyntiin liittyvät paperit kuntoon. Tutustu papereihin huolella ennen näyttöjä, niin osaat vastata mahdollisen ostajan esittämiin kysymyksiin. Papereihin ei kuulu vain viime kuun sähkölasku, vaan asunnon myymiseen kuuluu jos jonkinmoista virallista asiakirjaa. Ole siis tarkkana, että olet hoitanut ne kuntoon tarpeeksi ajoissa. Muuten voi mennä totuuden hetkellä sormi suuhun.  

Kiinteistönvälitys Seinäjoki – tee hyvä ilmoitus 

Panosta laadukkaisiin myyntikuviin. Mikään ei ole luotaantyöntävämpää kuin pimeät, tärähtäneet ja ylipäätään surkeat kuvat asuntoilmoituksessa. Eikä tässä vaadita mitään 4k järkkäriä, vaan nykypuhelimillakin saa ihan hyviä kuvia. Kunhan vain osaa ottaa ne. Liikaa näkyy ilmoituksia, jossa on otettu kuva pimeästä vessasta salaman kanssa, ja peilistä heijastuu salama ja kuvan ottaja. Ei näin! Lainaa kuvaustaitoinen kaveri apuun tai edes jotain, sillä huonoilla kuvilla ei kauppoja synny. Eikä saa unohtaa myyntitekstiä. Ei riitä, että lukee vain ”tämä asunto on myynnissä”, vaan pitää oikeasti kirjoittaa sellaista sisältöä, joka on ostajalle hyödyllistä. Piste. Tee selkeä myynti-ilmoitus nettiin, esim Etuovi tai Oikotie.  

Tutustu etukäteen, älä jälkikäteen 

Lue oppaita asunnon myynnistä. Asunnon myyminen on välillä kuin taidetta, jossa on liikkuvia osia yhtä paljon kuin piikkejä kaktuksessa. On hyvä tietää asiat etukäteen kuin jälkeen päin. Tutustu siis tarkkaan etukäteen. Oppaita löytyy esim. kiinteistönvälitysyritysten sivuilta, ole vain valmis siihen, että oppaan ladattuasi kiinteistönvälittäjä soittaa sinulle. Jos edelleen haluat myydä asunnon itse, sano ei. Kun joku on kiinnostunut asunnostasi, viesti asiallisesti ja pyri sopimaan näyttö mahdollisimman ripeästi. Näytä asuntosi parhaat puolet ostaja ehdokkaalle, mutta älä myöskään vaikene täysin kaikesta huonosta kämpässäsi. Jälkikäteen ilmenneet ongelmat voivat tulla myyjälle hyvin kalliiksi. Tarjousvaiheessa muista, että voit aina tehdä myös vastatarjouksen. Jos he tarjoavat esimerkiksi 100 000 euroa vähemmän, mitä olisi halunnut, ei tarjousta tarvitse hyväksyä. Varsinkin, jos elät elinvoimaisessa kaupungissa, kuten Seinäjoki, voit olla varma, että laadukas ilmoitus ja laadukas asunto naaraavat jonkun toisen ostajan paikalle, joka maksaa haluamasi summan. Kannattaa silti miettiä, onko asunnon myyminen itse vai kiinteistönvälitys se oma juttu.  

Samankaltaiset artikkelit