Kiinteistönvälitys Espoo – Vinkkejä sopivan välittäjän löytämiseen

Kun etsit kiinteistönvälitystoimistoa Espoosta, kannattaa tutustua Koti Vaihtoon -konseptiin, jossa asunnon omistaja näyttää itse kotinsa ja säästää välityspalkkiossa tuhansia euroja.

Tässä artikkelissa on muutamia muitakin vinkkejä, kun kotisi myynti on ajankohtaista ja kiinteistönvälitys Espoossa tulee ajankohtaiseksi – Lue vinkkimme kiinteistönvälittäjän valintaan.

Etsi joku, joka on aktiivinen ja tuntee asuinalueesi

Kun haastattelet välittäjiä, muista selvittää, kuinka kauan he ovat olleet alalla ja työskentelevätkö he kiinteistöalalla osa- vai kokopäiväisesti. Kannattaa olla huolissaan siitä, jos kiinteistönvälittäjä tekee työtä sivutoimisesti.

Entä jos he eivät ole saatavilla silloin, kun potentiaalinen ostajaehdokas soittaa, koska he tekevät jotain toista työtä jossain muualla? Kiinteistönvälittäjältä odotetaan lähes 24/7 läsnäoloa ja asiakkaiden puheluihin ja viesteihin vastaamiseen. Toki täytyy muistaa, että onhan kiinteistönvälittäjälläkin oma elämä, jota ei saa jatkuvasti häiritä. Tästä huolimatta toinen työ voi olla suurikin häiriö välitystyön rinnalla.

Pyydä referenssejä – kysy millaisia kohteita on myyty

Saadaksesi käsityksen siitä, millaista kokemusta jollakulla on, voit myös pyytää nähdä luettelon heidän viimeaikaisista kaupoistaan nähdäksesi, millaisilla alueilla ja minkä tyyppisten kiinteistöjen tai asunto-osakkeiden kanssa heillä on ollut kokemusta viime ajoilta. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan sellaiset kohteet, joita välittäjä on myynyt paljon aikaisemminkin. Mitä enemmän kokemusta kiinteistönvälittäjällä on oman asuntotyyppisi tyylisistä kohteista, sitä todennäköisemmin myös sinun asuntokauppasi menevät sujuvasti maaliin.

Kiinteistönvälitys Espoo – Tunteehan välittäjäsi alueen?

Haluat jonkun, joka tuntee ne Espoon paikalliset markkinat, joilla olet myymässä kotiasi. Lisäksi voi olla hyödyllistä, jos kiinteistönvälittäjä asuu suhteellisen lähellä myyntipaikkaa. Moni sanoo, että he valitsisivat jonkun paikallisen, mutta kiinteistönvälittäjän ei tarvitse kuitenkaan asua kyseisellä alueella. Jos kiinteistönvälittäjä asuu vaikkapa tunnin ajomatkan päässä, se voi rajoittaa hänen käytettävyyttään esittelyissä. Jos taas välittäjä käyttää kotivaihtoon.com -välityskonseptia, ei tälläkään ole merkitystä. Koti vaihtoon välittäjä käy asunnossa ainoastaan kerran myyntitoimeksiannon solmimisen yhteydessä, mutta muuten asunnon omistaja näyttää itse oman kohteensa.

Espoon kauneus lumoaa monet

Etsi kiinteistönvälittäjä, joka vastaa tarpeitasi ja jonka kanssa synkkaa hyvin

Tärkeä syy siihen, miksi on niin tärkeää tavata ja haastatella muutama kiinteistönvälittäjä ennen kuin valitset yhden, jonka kanssa haluat työskennellä, on persoonallisuuden sopivuus ja se, miten teillä synkkaa. Siitä on varmasti suurta etua, kun juttelet ihmisten kanssa livenä, etkä pelkästään puhelimessa valintaasi tehdessäsi. Kun tapaat kiinteistönvälittäjäsi, huomaat, miten hän käyttäytyy ja kuinka miellyttävää hänen kanssaan on asioida.

Tämä tutkiminen kannattaa aloittaa jo ensimmäisestä puhelusta ja siitä, kuinka nopeasti hän vastaa puhelimeen tai viestiisi. Tämä antaa signaalia siitä, miten hän kohtelee potentiaalisia kotisi ostajia. Maksat lähtökohtaisesti kiinteistönvälittäjälle kuitenkin suuren summan rahaa, joten valinta kannattaa tehdä huolella. Jos he eivät ota aikaa henkilökohtaiseen keskusteluun, etsi joku muu. On tärkeää, että luotat kiinteistönvälittäjääsi ja tunnet, että voit luottaa häneen ja yhteispeli pelaa.

Hyvä kiinteistönvälittäjä auttaa sinua luopumaan…

Hyvä kiinteistönvälittäjä voi myös auttaa sinua luopumaan kodistasi, vaikka sinulla saattaa olla vahvoja tunteita sitä kohtaan. Oman asunnon myynti saattaa olla monille hyvin stressaava kauppa. Kyseessä on tunteiden lisäksi suuri summa rahaa, joka vaihtaa omistajaa. Lähtökohtaisesti on kyse aina todella suurista kaupoista. Haluat työskennellä sellaisen välittäjän kanssa, jonka tyyli ja asiantuntemus vastaavat tarpeitasi.

Kerro odotuksesi selkeästi – mitä haluat saavuttaa ja missä ajassa

Kerro odotuksesi selkeästi ja suoraan etukäteen ja varmista, että välittäjäsi pystyy täyttämään ne. Tai et tietysti voi olla täysin varma, pystyykö hän, mutta pyri hankkimaan mahdollisimman hyvä käsitys siitä, voisiko hän pystyä. Esimerkiksi asunnon myynnin aikatauluihin vaikuttaa paljon haluamasi hinta asunnosta ja se, onko myynnillä kiire, vai voiko sopiva ostaja löytyä vasta vaikka kahden tai kolmen kuukauden päästä.

Samankaltaiset artikkelit