Rentous saavutetaan thetatilassa

Beta, alfa ja theta. Henkisen rentouden kolme tasoa. Syvin rentous saavutetaan thetatilassa. Siinä missä alfa- ja varsinkin betatila ovat varsin jokapäiväisiä, on thetatila hieman mystisempi kokonaisuus. Tässä artikkelissa avaamme tarkemmin, mikä tämä syvin tila eli thetatila on ja mitä hyötyjä voimme sen avulla saavuttaa.

Aloitetaan aivan alusta eli siitä, mikä se thetatila sitten onkaan. Thetatila on hieman salaperäinen mielentila, jossa olemme kaikkein lähimpänä alitajuntaamme, jolloin olemme valmiita tekemään muutoksia ja oppimaan uutta. Aivotoimintamme perustuu aivoaaltojen jatkuvaan liikkeeseen. Aivoaalloilla on 5 päätaajuutta – alfa, beeta, gamma, delta ja theta.

Thetatilassa olemme täysin rentoutuneita ja stressittömiä. Theta tilaan päästään mtös unessa. REM-tilassa aivomme käyvät lujaa ja silloin ne tekevät suurimman osan palauttavasta työstää. Hypnoosin avulla tähän tilaan on mahdollista päästä ilman unta ja täten saavuttaa entistä parempia tuloksia. Hypnoosin avulla thetatilaan voi päästä vaikka useita kertoja päivässä ja täten kehittää omaa itseään. Absoluuttinen rentous on mahdollista saavuttaa thetatilassa. Theta-aivoaallot ovat ennen kaikkea juuri alitajunnan aaltoja. Ne ohjaavat sitä mielen osaa, joka säilyttää tunteet ja muistot tiedostamattoman ja tietoisen tilan välillä.

Rentous

Theta-aallot kulkevat aivoissamme

Theta-aallot ovat luovia ja ne ovat mielemme inspiraation lähde. Theta-aalloissa kulkee myös henkiset ja tunteelliset piirteemme. Thetatila itsessään on todella voimakas tila, ja se on kuin eräänlainen transsi, jossa vain olemme uppoutuneet mieleemme emmekä kiinnitä huomiota mihinkään muuhun.

Thetatilassa mahdollisuutemme ovat rajattomat. Thetatilassa voimme muun muassa edistää euforiaa, vähentää kipua, stimuloida endorfiineiksi kutsuttujen hyvän olon hormonien vapautumista, elävien mielikuvien palauttamista mieleen, edistää luovaa, mielikuvituksellista ja spontaania ajattelua, mielen kirkkauden ja syvän fyysisen rentoutumisen edistäminen, IO-suorituskyvyn ja verbaalisen kyvyn lisääminen, lievittää stressiä ja edistää stressin merkittävää ja pysyvää vähenemistä ahdistuneisuuteen taipuvaisilla henkilöillä, synkronoida molemmat aivopuoliskot paremmin. Lista on loputon ja sen takia meidän kaikkien tulisi kiinnittää enemmän huomiota thetatilaan ja sinne pääsemiseen.

Thetatilalla rentous

Thetatilaan kannattaa pyrkiä, sillä se rentous ja kaikki muut hyödyt ovat ainutkertaisia. Tunnetuimpiin thetatilan vaikutuksiin kuuluvat neuroosi, stressin väheneminen, ahdistuneisuustason aleneminen, kehittynyt intuitio, syvä rentoutuminen ja muut laajemmin tunnetut thetatilan edut. Thetatilan taajuudella voi kokea elinvoimaisia mielikuvia, luovuutta ja rentoutumista. Tällaisia aivoaaltoja syntyy yleensä syvässä rentoutumistilassa ja unen aikaan REM-unessa ja kevyen unen vaiheissa.

Kaiken lisäksi thetatila vahvistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, kun se vähentää stressiä ja kasvattaa elinvoimaa. Immuniteetti kasvaa, kun kortisolin ja adrenaliinin määrä kasvaa. Aivot toimivat entistä paremmin ja ylipäätään thetatilan ansioista voimme tuntea itsemme entistä rennommiksi ja terveemmiksi. Thetatilasta ja sen hyödyntämisestä kannattaa pyytää asiantuntijalta apua.

Aivoaaltojen theta-alueella aivot ovat avoimet uusille ideoille ja ehdotuksille. Silloin mieli on parhaimmillaan vastaanottamaan muutoksia ja oppeja. Thetatilassa on mahdollista parantaa mielesi, ei vain siksi, että voit lähettää tietyt viestit alitajuntaasi ja parantaa itsesi, vaan myös siksi, että kaliumin ja natriumionien suhde aivoissa nollautuu. Hypnoosissa sinut ohjataan thetatilaan ja sitä kautta saadaan alitajuntaan painettua muutoksia. Uskomatonta mutta totta.

Samankaltaiset artikkelit