Rakennusurakointi – vähennä se kotitalousvähennyksenä

Rakennusurakointi

Kotitalousvähennys takaa sinulle suuret säästöt, jos osaat hyödyntää sen oikein. Tässä tekstissä käymme läpi, mitä kotitalousvähennys on ja miksi juuri sinun tulee hakea sitä. Varsinkin, jos kyseessä on rakennusurakointi. Tämä on merkittävä asia, sillä usein ihmiset unohtavat tämän verovähennysmahdollisuuden olevan olemassa. Siksi olemmekin täällä jakamassa tietoutta tästä. Tervetuloa! 

Kun hankit kotiisi palveluita, voit työn tekemisestä aiheutuvat kustanukset vähentää verotuksestasi. Veerotettavia asioita ovat esimerkiksi remontit ja siivous. Kunhan vain työ on alvin kanssa. Muutoin ei verohelpotuksia kerry. Mutta kannattaa hyödyntää tämä, koska se säästää rahaa. Ja paljon. 

Rakennusurakointi hyvä mahdollisuus hyödyntää vähennys 

Kotitalous vähennys on tarkoitettu kaikille, jotka hankkivat kotiinsa tai kesämökillensä ulkopuolista palvelua jojo työntekijän tai ihan yrityksen kautta. Vähennettäviä asioita ovat esim remontit, siivoukset, hoitötyöt ja hoivatyöt. Kotitalousvähennys vähennetään ansio- ja pääomatulojen verosta. Säästöpotentiaali on suuri. Vähennyksen voi tehdä myös eläkkeestä eli se ei kata yläikärajaa! Tämä ei siis ole vain oravanpyörässä vaelteleville työihmisille vaan myös eläkkeestä nauttiville. Kotitalousvähennys pyrkii rohkaisemaan koti talouksia tekemään remontteja ja pitämään huolta omista nurkistaan. Alvin huomioiminen taas vähentää harmaata taloutta, ettei vähennyksiä aleta hakemaan naapurin Penan tekemistä ”remonteista”. Vähennys houkuttelee välttämään tällaisia tilanteita.  

Näin paljon säästät rakennusurakoinnista 

Jos katsotaan lukuja, niin viimeisillekin valkenee, mitä kotitalousvähennys käytännössä tarkoittaa. Luvut kuitenkin antavat melko konkreettisen kuvan. Remonttitöiden osalta vähennys on ihan maksimissaan 2 250 euroa henkilöä kohden ja vähennys työn osuudesta on 40 prosenttia. Omavastuu on tasan sata euroa. Kiinteä summa, joka on helppo muistaa. Jos taas toimii pariskuntana, voi vähennettävä summa nousta 7 000 euroon vuositasolla. Tämä vaatii hieman kikkailua, johon kannattaa tutustua hyvissä ajoin etukäteen.  

Kotitalousvähennys maksetaan tehdystä työstä eikä esim materiaaleista tai matkakuluista. Tästä sinun ei tarvitse huolehtia, koska työ ja välineet on lähes poikkeuksetta eritelty firmalta tulevaan laskuun. Siitä näet sen summan josta voit vähennystä hakea. Ei tarvitse siinä kohdin vielä matematiikkaa. Eikä myöhemminkään, kun luvut vain ilmoittaa verottajalle ja se hoitaa loput. Sinä nautit vain remontin maksamisesta, työn jäljestä ja maittavasta verohelpotuksesta. Ihanaa! Käytännössä vähennys lasketaan niin, että lasketaan ensin työn kustannus ja kerrotaan se 40 tai 60 prosentilla ja sitten vähennetään siitä sadan euron omavastuuosuus.  

Rakennusurakointi kannattaa vähentää 

Jotta on kelvollinen tähän vähennykseen, on vielä muutamia pikku juttuja. Niitä kannattaa etsiä netistä tai esimerkiksi Verohallinnon verkkosivuilta. Ota itse selvää, sillä kukaan ei varta vasten tule kertomaan, että sinä olet kelvollinen vähennyksen saamiseen. Tarkista esim. että yritys on ennakkoperintärekisterissä, sinulla on työntekijän hetu ja että milloin pitää hakea viimeistään vähennystä – ettei pysäkkisi mene ohi. Jos ongelmia ilmaantuu voit hake muutosta oikaisuvaatimuksella. Onko sinulla rakennusurakointi edessä? Muista hyödyntää nämä edut, jotta pääsisit hieman halvemmalla remontista. Rakennusurakoinnin toteuttava yrityskin voi auttaa sinua. Kysy heiltä. 

Samankaltaiset artikkelit